15 Ekim 2015 Perşembe

Avustralya Günlüğüm - Karavan Yolculuğu ve Wave Rock


·         Ve Yolculuk Başlar; Karavan, Biz ve Önümüzde Geçilecek Koca Bir Kıta! :) (20 Ekim 2014)

20 Ekim 2014 sabahı uyanınca ilk iş önceden rezervasyonla kiraladığımız karavanı almak oldu. Karavanda her türlü araç/gereç, mutfak, banyo/tuvalet gibi olanaklar mevcuttu ve rahatlıkla 6 yetişkini kaldırabilir büyüklükteydi ki biz 4 kişi rahat rahat sığdık içerisine :)


Henüz Perth'ten çok uzaklaşmamışken, etrafımızda ağaçlar varken..

Daha sonra, yolculuk için yeme&içme alışverişimizi yapıp düştük yollara.. İlk durağımız; Wave Rock’dı. Batı Avustralya eyaletinde Hyden Wildlife Park’ın içerisinde bulunan bu kaya 14 metre yükseklik ve 110 metre uzunluğunda bulunuyormuş. Görüntüsü dev bir dalgayı anımsattığı için ismi Wave Rock. Hava kararmakta olduğu için biz hızlıca fotoğraflarımızı çekerek burada çok da kalamadan karavanla istikametimize doğru devam ettik, hedefimiz geceyi “Esperance”ta geçirmek idi.

Wave Rock
Avustralya'da direksiyonlar sağ tarafta
Macadamia nuts&Australian beer
Elimizde tabi ki de her türlü navigasyon içeren akıllı telefonlar, haritalar ve kamp yerleri ile ilgili detaylı kitaplar vardı ama bizim hesaba katmadığımız şey; şehirden uzaklaştıkça çekmeyen telefonlar, yollar, mesafeler ve Avustralya’nın kırsalıydı…

Esperance’a vardığımızda saat çoktan gece yarısını bulmuştu, hemen kamp kitabımızdan bulduğumuz “Esperance Seafront Caravan Park” isimli kamp yerimize ulaştık fakat giriş “danışma”da kimse yoktu. Orada yazılı cep numarasını aradığımızda ise telefondaki kişi bize “bu saatte aradığımız için pek hoş olmayan birkaç cümle söyleyerek telefonu kapattı..” Evet, Esperance’a gelmiştik fakat kalacak bir yerimiz yoktu..

Şehrin içinde karavanı park edebileceğimiz bir yer aramak adına biraz dolandıktan sonra, girişi açık bir tır parkı bulduk ve zaten çok yorgun olduğumuz için hemen uyuduk. 

Zorlu bir yolculuk ve geçirdiğimizi düşünüyorduk, ama bu daha başlangıçtı.. Sonraki yazılarımda göreceğiniz üzere, aslında macera yeni başlıyordu.. Kolay değil, karavanla bir kıtayı geçiyorduk! 

Bir sonraki yazıda; Esperance!

by nb.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder